Joób Olivér Gondozó és Rehabilitációs Szeretetintézmény
Legfrissebb hírek
Jóga nyugdíjasoknak
Tovább..
Alföldi tanyák, valamint tanyás térségek megőrzése és fejlesztése
Tovább..
Joób Olivér Gondozó és Rehabilitációs Otthon Fejlesztéséért Alapítvány

Adószám: 18809299-1-15

A „Joób Olivér” Gondozó és Rehabilitációs Otthon Fejlesztéséért Alapítványt 2001-ben hozták létre abból a célból, hogy a Joób Olivér Szeretetintézmény működését segítse, illetve egyéb szociális jellegű feladatokat lásson el, hátrányos helyzetű csoportokat támogasson.

Szervezetünk évek óta rendszeresen  családi napokat szervez aminek a célja a hátrányos területen élő családok közötti kapcsolatok erősítése, egy tartalmas szabadidős foglalkozásban gazdag nap eltöltése illetve a segítők és a családok közötti bizalmas kapcsolat erősítése. 

Az alapítvány együttműködik a Joób Olivér Szeretetintézménnyel, evangélikus gyülekezettel, immár 4-éve együttműködő partnerként biztosítunk hátrányos helyzetű gyermekek részére nyári napközis tábort. Nyaranta két héten keresztül 25-40 gyermek vesz részt a táborozásban, ahol a kézműves foglalkozások mellett megismerkedhetnek a tanyavilággal, illetve számos vetélkedőt, mozgási lehetőséget is szervezünk részükre. Ezen programunk nagy népszerűségnek örvend, számos gyermek a tábor végének közeledtével már a jövő évi táborozását is hozzánk tervezi, sokan visszatérnek hozzánk.

2012-ben sikeres pályázat keretében elkezdtük felhívni a figyelmet az egészséges életmódra, azóta igyekszünk e fontos szemléletet fenntartani. A résztvevők számára egészséges táplálkozással, folyadékválasztással kapcsolatos tanácsadás, motiválás a rendszeres testmozgásra, gyakorlatok megtanítása, szabadidő hasznos, és egészséges eltöltését célzó programok megismerése. Jelenleg futó pályázatunk keretében 10 héten keresztül –mozogjunk együtt- tornafoglalkozást tartunk, minden korosztály számára. A torna mellett 5 alkalommal szakemberek, dietetikus, szakorvosok előadás keretében hívják fel a figyelmünket egészségünk védelme érdekében.

Az alapítvány adószáma: 18809299-1-15

 

Partnereink