Joób Olivér Gondozó és Rehabilitációs Szeretetintézmény
Legfrissebb hírek
Jóga nyugdíjasoknak
Tovább..
Alföldi tanyák, valamint tanyás térségek megőrzése és fejlesztése
Tovább..
Ünnep! A Szociális Munka Napja a Bólyai téren.

A Szociális Munka Napján jó hangulatú, de mégis felemelő és bensőséges ünnepséget rendezett az Oltalom Szeretetszolgálat és a Joób Olivér Szeretetintézmény Nyíregyházán, a Bólyai téri Evangélikus Gyülekezeti Központban.

Kettős ünnepet tartott a 60-70 fős közösség, mert az ünnepnap az Oltalom Szeretetszolgálat megalapításának 15. évfordulója is. Laborczi Géza intézményvezető-lelkész, Deme Dóra a szociális munka nyíregyházi "nagyasszonya", illetve Nagy Judit intézményvezető helyettes emberi történetekkel, az egykori"nagy arcok" felidézésével, fényképekkel szaladtak végig a másfél évtizeden, az Árpád utcai felvonulási épülettől, a mai, modern Rákóczi utcai széles-skálájú komplexumig, ahol a népkonyhától, az idősek otthonáig, illetve az átmeneti szállástól a szenvedélybetegek gondozásáig, szinte minden felmerülő gonddal foglalkoznak. Miközben minden felszólaló kitért arra, hogy milyen erőfeszítést kíván ezen a területen a szociális munka, azt is elmondták, hogy sokan bizony 15 éve vállalják ezt segítő szolgálatot. A Joób Olivér Szeretetintézmény vezetője, Hornyákné Pásztor Enikő arról beszélt, hogy az emberséghez, az egymás felé forduláshoz, a törődéshez nem kell feltétlenül végzettség.

Szociális munkára születni kell, mert tanulni inkább a technikát, a praktikákat kell, tette hozzá Hornyákné. Ezek a szociális munkások naponta vizsgáznak emberségből, aminek az igazi elismerése egy-egy megmentett lélek és persze az az emléklap, amit egy ilyen jubileumon kaphat az ember. Ma sok, tényleg sok "oltalmas" és "joóbos" munkatársat köszöntöttek, megérdemelten.

Kapcsolódó galériák:

Partnereink