Joób Olivér Gondozó és Rehabilitációs Szeretetintézmény
Legfrissebb hírek
Jóga nyugdíjasoknak
Tovább..
Alföldi tanyák, valamint tanyás térségek megőrzése és fejlesztése
Tovább..
Előzzük meg a fagyhalált a tanyákon - hívja fel a figyelmet a Joób Olivér Szeretetintézmény

A tanyákon élőket segíti a téli időszakban a Joób Olivér Szeretetintézmény - értesült a Megyei Sajtószolgálat. Az intézmény tanyaszolgálatot és idősgondozást lát el a városban és vonzáskörzetében. Hornyákné Pásztor Enikő, intézményvezető szerkesztőségünknek elmondta, a hideg idő beköszöntével nagyobb figyelmet fordítanak a tanyákon élő idős emberekre.

Előzzük meg a fagyhalált a tanyákon - hívja fel a figyelmet a Joób Olivér Szeretetintézmény nagyobb odafigyelést kérve az idősekre. Hornyákné Pásztor Enikő kiemelte, közel 1000 fő ellátást biztosítják alapellátás keretében. A szociális étkeztetés, a házi segítségnyújtás, a tanyagondnoki szolgálat és Idősek Klubja szolgáltatások között jó az együttműködés.

„Nagyon sok idős számára az intézmény jelenti az egyetlen segítségforrást” - hangsúlyozta a szociális szakember. Hozzátette, a múlt tapasztalatait összegezve évről évre igyekeznek valamilyen újat nyújtani az időseknek különböző pályázati forrásokból, de a szabadidős tevékenységek és előadások révén az idősek kapcsolatrendszere is bővül.

 

Forrás: www.retroradio.hu

Partnereink