Joób Olivér Gondozó és Rehabilitációs Szeretetintézmény
Legfrissebb hírek
Jóga nyugdíjasoknak
Tovább..
Alföldi tanyák, valamint tanyás térségek megőrzése és fejlesztése
Tovább..
KARÁCSONYI ADOMÁNY

  November elején indította adománygyűjtő kampányát a Joób Olivér Szeretetintézmény! Az adománygyűjtés célja a nehéz anyagi és egészségi körülmények között élő idős emberek megsegítése mondta Hornyákné Pásztor Enikő intézményvezető. A szeretetintézmény kb. 1000 olyan idős emberrel van valamilyen kapcsolatban, akik különböző okok miatt segítségnyújtásra, vagy konkrét gondoskodásra szorulnak. Közülük sokan tanyákon élnek, gyakran egyedül.  A Joób Olivér Szeretetintézmény tanyagondnokai, illetve házi gondozói pontos képpel rendelkeznek, hogy melyik idős ember, éppen miben szenved hiányt.  Egyértelmű, hogy nagyon sok háznál az alapvető élelmiszerek is szűkösen állnak rendelkezésre.

Az adománygyűjtés éppen ezért elsősorban alapvető élelmiszerekre – cukor, rizs, liszt, olaj, száraz tészta, konzervre – irányult, de az adakozók hoztak jelentős mennyiségű almát, szaloncukrot és egy sütőipari vállalat friss, mai pékárut, főként süteményt.

A JOSZ felhívására több százezer forint értékű adomány gyűlt össze és az eredeti 150 családon túl, még több helyre is tudnak élelmiszercsomagot vinni a Joób Olivér Szeretetintézmény munkatársai. Az adományok kiszállítása 18-án kezdődött és az ünnep előtti utolsó munkanapig mindenhová eljuttatják az élelmiszer csomagokat.

A JOSZ beszállítói, illetve egy társadalmi szervezet és egy mezőgazdasági vállalkozás volt a legjelentősebb adakozó, de a magánszemélyek is komoly támogatást adtak. Sokan pénzadománnyal segítettek, amiből a szeretetintézmény vásárolt tartós élelmiszert

.Az adományosztásról beszámolt a Szon.hu is. és összeállítást készített a Nyíregyházi Tv

 

Kapcsolódó galériák:

Partnereink